Inmiddels zijn we een jaartje actief in de mooie wereld van muziek. Als je een eigen drive-in show hebt wil je jezelf graag bezig houden met muziek; logisch. Van het uitbreiden van de muziekcollectie tot het investeren in nieuwe apparatuur. De reclame moet van mond-tot-mond komen en bovenal moet het een hobby blijven.

Toch is het niet alleen dát wat je bezig houdt met een drive-in show. Door de maanden heen hebben we best wat optredens mogen doen en daar hebben we vaak leuke, goede reacties gekregen. Daar hou je vervolgens weer een optreden aan over zo krijg je – hoe je het ook went of keert toch een naam. Collega’s die hetzelfde doen informeren eens hoe de zaken lopen en dat is leuk. Dat is wat mij betreft ook de manier om elkaar op een leuke manier te helpen. Vraag eens oprecht hoe het gaat met iemand, hoe de optredens lopen en help elkaar eens met een orkestband of nummer wat je al tijden zoekt. Geef elkaar eens wat tips qua apparatuur, de nieuwste mix-technieken of wat dan ook.. maar vooral; help elkaar!

Een goed voorbeeld is een collega-DJ van ons. Deze kerel is een gevestigde naam als DJ in de regio Den Haag / Leiden en zit al 10 jaar in het vak. Via via zijn we met hem in contact gekomen en hebben we eens een praatje gemaakt. Hij heeft ons geholpen met tips, een gastoptreden op 1 van onze verjaardag gegeven en eigenlijk kunnen we altijd voor advies bij hem terecht. Ook als we een avondje mee willen gaan is dat geen probleem. Als wederdienst hebben wij hem geholpen met een website. That’s te way I like it!

Maar uiteraard is er ook een andere kant van het verhaal. Wat me is opgevallen dat veel collega’s zich toch merkwaardig gedragen wanneer ze wat meer bekendheid en faam krijgen. Ze voelen zich te hoog om een praatje te maken, gunnen je het licht in de ogen niet. Wanneer jij niet nét zo goed als hun bent ben je het niet waard om een praatje mee te maken, wat ideeën uit te wisselen of wat dan ook. Je wordt genegeerd, terwijl ze een collega die ook wat bekender is nog net geen tongzoen geven. Ik word er altijd een beetje onpasselijk van. Artiesten en DJ’s worden in mijn ogen pas echt groot wanneer ze zich klein gedragen. Blijf een praatje maken met je publiek, met je collega’s en help elkaar waar nodig. Aan afgunst en arrogantie heb je niets.

Enfin, ik wil niet al te negatief overkomen. Toch blijft het wel eens grappig om te zien hoe sommige ‘collega’s’ zich er bij elkaar inwerken om zodoende zaken voor elkaar te krijgen. Ze willen meeliften op iemand anders zijn succes, of gewoon populair doen. Wat dat betreft is het af en toe puur leedvermaak.

Wij zijn absoluut niet groot. Met inmiddels 15 optredens in 2014 komen we bij lange na niet in de buurt van DJ Tiesto of wie dan ook. Maar we zijn wel trots op wat we hebben bereikt. En hoeveel optredens we nog gaan krijgen, wij blijven wel gezellig kletsen met collega’s en publiek of gezellig een biertje drinken! Lekker jezelf blijven, dat maakt je qua persoon veel groter.

JTJ Music blijft wat dat betreft lekker doorgaan, en we hopen dat de aankomende maanden vooral gezellige maanden gaan worden!