Over JTJ Music

Waar 3 goede vrienden zich verenigen

Op een gegeven moment hadden we de afsluiting van het seizoen. We hadden Danny Plezier geregeld voor de muziek. Opeens kwam Jordy aanzetten met MD’s (MiniDiscs) waar zogenaamde “orkestbanden” op stonden. Nog geen paar minuten later stond hij opeens het nummer ‘Jongen van de Handel’ te zingen. We geloofden onze ogen en oren niet. Iemand die nauwelijks praat, spreekt en verlegen is staat nu opeens te zingen? Na afloop werd er wat gedold (klinkt voor geen meter! etc. etc.) maar plots ging die Stille wat meer praten.

Jordy kreeg zowaar wat optredens. Uiteraard waren we als vrienden daarbij. Zo heeft Jordy o.a. opgetreden bij Ons Hoekje op 3 oktober voor honderden mensen, op het Stadhuisplein te Leiden voor ruim 1.000 mensen en nog veel meer. Je kan wel zeggen dat onze “Stille Jordy” inmiddels zijn sporen heeft verdiend in de muzikale wereld.

In 2013 is die andere Jordy (DJ) is wat begonnen met Virtual DJ. Hij probeerde elke avond wat liedjes in elkaar te laten overlopen. Na verloop van tijd is er een mixer aangeschaft en begon hij het steeds meer onder de knie te krijgen. Voor hij het wist is hij eens gaan kijken of het “DJ-en” wat voor hem is. Er werd een geluidsinstallatie aangeschaft en de kantine van de lokale voetbalvereniging diende als testomgeving. DJ Tonny en Stille Jordy waren hierbij aanwezig. Helpen met spullen, kijken bij het draaien en altijd gezellig onder elkaar.

Na verloop van tijd is DJ Tonny ook gaan beginnen met draaien. Met Jordy is hij naar een DJ cursus in Purmerend geweest en de toon was gezet. Ook hij kocht een mixer, ging thuis spelen met muziek en was enthousiast. Op een gegeven moment moet Jordy draaien op een verjaardag. Uiteraard zijn Tonny en Stille meegegaan, al is het maar voor de gezelligheid. Helpen met opzetten, biertje erbij en de toon was gezet. Tonny wou ook eens draaien en dit beviel prima, bij zowel Tonny als het publiek.

Uiteindelijk zijn met z’n 3-en om tafel gegaan. De klik onderling was er, muziek is onze passie, we hebben elk onze sterke punten en de zwakke kunnen we nu veel makkelijker aanvullen. En zeg eens eerlijk; ons trio is best uniek. 2 DJ’s die een enorm breed repertoire hebben en een fantastische zanger die inmiddels gewend is om de voetjes van de vloer te krijgen!

Inmiddels timmeren we aan de weg en krijgen we steeds meer optredens. Er is geïnvesteerd in een professionele geluidsset, discoverlichting, rookmachines, eigen polo’s met logo erop, social media, websites.. JTJ is alive!